Charlie Lee: Litecoin již zpětně kupovat nehodlám

0
(0)

Litecoin je jedním z nejznámějších altcoinů. Jeho tržní kapitalizace činí něco přes tři a půl miliard dolarů. Přesto v poslední době zažívá poměrně těžké časy. Pozdvižení způsobilo především ohlášení zakladatele a tvůrce Litecoinu, jimž je Charlie Lee, který prohlásil, že se chystá zbavit celého svého Litecoinového jmění. Stalo se tak v době, kdy se LTC pohyboval kolem hranice 350 dolarů. Kritici tohoto kroku nejčastěji zmiňovali, že je podivné zbavovat se svého podílu v době ATH. Dokonce jej nařkli z “shortování” této alternativní kryptoměny.

Vysoký vliv a střet zájmů

Lee však své rozhodnutí obhajoval jako střet zájmů a definitivně jej potvrdil v rozhovoru pro stanici CNBC v pořadu Fast Money tento týden.

Vždy, když něco napíšu o ceně Litecoinu, ať už se jedná o dobré nebo špatné zprávy, jsem rázem obviněn, že to dělám pouze kvůli osobnímu prospěchu. Někteří lidé si dokonce myslí, že LTC shortuju! Takže v jistém smyslu je pro mě držení LTC a psaní o něm střet zájmů, protože mám na něj tolik vlivu.

Prohlásil Lee.

Během loňského roku však Lee zůstal neústupný ve svém tvrzení, že nepoužil žádný svůj vliv pro své vlastní obohacení. Dle svého tvrzení se vždy vyhýbal nákupu či prodeji Litecoinu před, nebo po vydání různých významných tweetů. Jak sám dodává, to je něco, co ví pouze on a těžko se takováto věc dokazuje.

…pochybnosti o tom, zda některý z mých kroků sloužil někdy k mému osobnímu prospěchu více než k podpoře Litecoinu a krypta obecně, budou ve světě panovat pořád,

Přirozeně se našla řada lidí, kteří Leeho rozhodnutí uvítali. Stejně tak se pochopitelně našli takoví, kteří jej kritizovali za to, že výsledkem byla ztráta důvěry investorů a obchodníků. Lee však Litecoin opustit nehodlá, rovněž také proto, že si Litecoin stále drží početnou základnu podporovatelů. V září se bude mimo jiné konat událost Litecoin Summit. Ten bude zaměřen především na technologie, adopci a škálovatelnost kryptoměny.

Závěr: Investovat ano, ale s rozumem

Lee se v rozhovoru pro CNBC nevyhnul ani komentáři na současnou situaci na trhu. Podle něj je možný významný zvrat, avšak říká, že díky volatilitě krypto trhu může trvat několik měsíců, ne-li let, než k němu dojde. Rovněž doporučuje, že pro nejvýhodnější investici je nejlepší nákup při poklesu trhu.

Dodává, že investovat by měl člověk pouze to, co si může dovolit ztratit. Jako odstrašující příklad, kdy by se lidé měli investování raději zdržet, ať už do krypta, nebo čehokoliv jiného, udává případy, kdy si lidé na své investice půjčují od bank, nebo ručí například svým domem. Podle něj by si investoři měli nejprve být schopni zakoupit alespoň jeden bitcoin, než začnou investovat do jiných kryptoměn.

Zdroj: bitcoinist.com

Klikni na hvězdičky pro hodnocení!

Průměrné hodnocení 0 / 5. Počet hlasujících 0

Buď první kdo článek ohodnotí

Přihlásit k odběru
Upozornit na
guest
0 Komentáře
Zpětná vazba na text v článku
Zobrazit všechny komentáře
spot_img