Tyler Winklevoss: Příliv institucionálních peněz je zatím daleko

0
(0)

Co se Wall Streetu a jejich přístupu ke kryptoměnám týče, ačkoliv je v dnešní době již o mnoho přívětivější než dříve, není stále stoprocentně pozitivní. Podle mnohých je to značná překážka, která zabraňuje kryptu, aby do něj připlouvaly další peníze.

K postoji Wall Streetu se vyjádřil také CEO známé kryptoburzy Gemini. Právě tato burza se v poslední době potýká s významně se snižujícím objemem obchodů a poklesem cen cenných papírů. Situaci nezměnily ani jejich navrhované bitcoinové fondy, které komise pro cenné papíry a burzu v USA minulý měsíc zamítla. Burzy ve Spojených státech amerických se tak podle všeho stálé potýkají s odporem a neochotou místních regulátorů.

Vlastníky burzy Gemini však ani takovýto krok neodradil. Podle slov bratrů Winklevossových budou i navzdory absence institucionálních investorů nadále pokračovat v expanzi a zpomalovat nehodlají. Za minulých 6 měsíců zvýšila burza počet svých zaměstnanců na 150, a to po celém světě. Společnost plánuje toto číslo do konce roku ještě navýšit. Mimo jiné se jim povedlo dostat na palubu také bývalého CIO (Vedoucí IT oddělení) z newyorské burzy cenných papírů Roberta Cornishe.

Investoři si kryptoměny teprve oťukávají, jejich čas teprve přijde

Podle slov CEO společnost Tylera Winklevossa se investoři s kryptem teprve seznamují, začínají se však v této oblasti velmi dobře orientovat. I přesto podle něj bude ještě nějakou dobu trvat, než se uchytí.

Wall Street již bere kryptoměny vážně. Přesto se však majoritní většina investorů a firem z Wall Street nikterak nezapojuje do obchodování s digitálními měnami. To se však časem změní, jen to chvíli potrvá,” dodává Tyler Winklevoss.

Pomalá změna postoje Wall Streetu je již delší dobu známá. Druhou věcí jsou však investoři na institucionální úrovni. Ti se v poslední době ukrývají v jakémsi stínu, také z důvodu vysoké hladiny nejistoty, která panuje kolem blížících se regulací. Investoři vyčkávají momentu, kdy budou dopady zavedení těchto regulací objasněny, především se jedná o postoj vůči tokenizaci či jiných finančních mechanismů. Například Bitcoinové burzovní fondy (ETF), které by otevřely dveře institucionálním investorům, jež by napomohli stabilizaci celého trhu. Návrhy těchto fondů však byly regulátorem SEC shozeny ze stolu, a to nejen v případě burzy Gemini, ale také Cboe Global Markets Inc.

Závěr: Otevře nový fond dveře institucionálním investorům?

Příliv institucionálních peněz do světa kryptoměn by zcela určitě pomohlo stabilizaci trhu. Této vlně však stálé brání zamítání návrhů, které komisi pro cenné papíry a burzu Spojených států amerických podávají různé investiční společnosti nebo burzy. Na obzoru se objevuje další pokus o otevření oněch pomyslných dveří institucionálním investorům.

Jedná se o takzvaný VanEck/SolidX fond, za kterým stojí také CBoE, jejichž návrh byl v minulosti komisí zamítnut. Experti však věří, že tentokrát bude návrh přijat. Komise však projednání návrhu odložila na září. Někteří se proto na další pokusy nemusí tvářit tak optimisticky.

Klikni na hvězdičky pro hodnocení!

Průměrné hodnocení 0 / 5. Počet hlasujících 0

Buď první kdo článek ohodnotí

Zdrojccn.com
Přihlásit k odběru
Upozornit na
guest
1 Komentář
nejstarší
Nejnovější S nejvíce hlasy
Zpětná vazba na text v článku
Zobrazit všechny komentáře
PeKy

Podle mého názoru kryptoměny nepotřebují Wall Street, future, ETF, institucionální investory,… To je pouze posilování spekulativní podílu, což může krátkodobě znamenat výrazné posílení hodnoty, ale po té až si nacpou kapsy rychlý konec celého krypta. Po té by se už velice obtížně křísil zpět k životu. Kryptoměny potřebuje pravý opak a to je co nejvíce drobných střadatelů, kteří ho budou aktivně používat. Možná na nové ATH budeme čekat déle, ale krypto bude dále žít. Tento přístup je pouze na nás jestli si to necháme ukrást a s odpuštěním zkurvit.

spot_img