2 grafy, které nyní musíte sledovat pro vývoj inflace

5
(3)
Jan Charvát
Jan Charváthttp://www.cryptokingdom.cz
Tradingu se věnuji 17 let a byl jsem traderem hedgeového fondu v obchodování měnových futures. Aktuálně analyzuji pátým rokem kryptoměny pro Crypto Kingdom a řídím vlastní alternativní fond zaměřený na ruční a robotické obchodování kryptoměn.

Ing. Jan Charvát si pro vás připravil dnes připravil rozbor dvou grafů, u kterých se pravděpodobně zmýlil v jejich analýze. Tyto dva grafy jsou důležité pro další vývoje inflace v USA.

Proč nevěřím mediánu 5,2 % na úrokových sazbách Fedu?

Aktuálně se dostáváme proklatě blízko k tomuto mediánu, ale cenové korekce nejsou tak robustní jako bych předpokládal. Naopak grafy níže můžou být poměrně vysokým rizikem, kdy Fed podcení výši úrokových sazeb. Pokud by nastaly obě situace níže, tak úrokové sazby budou minimálně na 7 %, aby Fed ukrotil horlivé spekulanty.

Měď jako hedge inflace

Jelikož je vyhlášená inflace zpožděná, musíme si pomoc grafem mědi, který má vysokou korelaci právě s meziroční inflací v USA. Již víme, že inflační strop byl v USA v létě a od té doby inflace klesla až na 6,5 %. A jak se nyní chová graf mědi?

Analýza mědi
Analýza mědi

Graf mědi totiž právě od léta 2022 roste. Můžeme se bavit o větší volatilitě a přestřelování grafů, ale i tak nyní můžeme říci, že zatím co inflace klesá, tak cena mědi roste. Začne tedy růst cena mědi, nebo růst inflace? Vzhledem k technické analýze bych nyní volil minimálně setrvačnost inflace a neočekával bych její další pokles.

Naopak zde hrozí další pokračování komoditního cyklu, což by znamenalo možný další růst inflace – možná i další inflační vrchol, pokud Fed usne s navyšováním úrokových sazeb a měli bychom tu dejavu ze 70. let.

Fomo na základě klesající inflace

Přijde mi, že spekulanti nejen na kryptoměnách, ale i akciích díky klesající inflaci a blížícímu se mediánu úrokových sazeb přestávají být opatrní a zvyšují svoje riziko na trzích, neboť se cítí bezpečně. Tato situace opět nafukuje inflaci v USA.

Situace se může již brzy velmi zdramatizovat, pokud by se zhoršila nezaměstnanost v USA, kterou je potřeba rovněž pečlivě sledovat, neboť se jednoduše může propouštění z technologického sektoru přesunout na další velké společnosti.

Dolarový index může propadnout

Oslabování dolaru inflace rovněž moc nepomůže, protože to znamená, že okolní svět začne více nakupovat v USA, takže což bude opět tlačit na růst inflace v USA – inflace se bude jednoznačně dovážet.

Pokud dojde k průrazu klíčového levelu, tak se může stát, že Fed bude muset razantně přitvrdit v růstu úrokových sazeb. V případě průrazu se hodně zmýlím ve svém smýšlení, ale ve výsledku opět zvítězí trpělivost s nákupem rizikových aktiv.

Osobní závěr Jana Charváta

Ačkoliv nyní vypadá vše růžově a inflace klesá, nesmíme usnout na vavřínech a pečlivě sledovat vývoj makroekonomických indikátorů a grafů, které nemůžou pomoc v tom, jak se budou trhy nadále vyvíjet. Právě tyto dva silné vykřičníky mi jasně ukazují, že pro mě ještě není ideální klima na to, abych nakupovat dlouhodobě kryptoměny ani akcie.

*Tato analýza je pouze orientační a neslouží jako doporučení k nákupu či prodeji. Situace na trhu se kdykoliv může změnit. Spekulativní obchody na krypto trzích jsou velmi rizikové!!

Klikni na hvězdičky pro hodnocení!

Průměrné hodnocení 5 / 5. Počet hlasujících 3

Buď první kdo článek ohodnotí

Přihlásit k odběru
Upozornit na
guest
1 Komentář
nejstarší
Nejnovější S nejvíce hlasy
Zpětná vazba na text v článku
Zobrazit všechny komentáře
Vojtech
Hodnocení článku :
     

Tesat do kamene. O té korelaci s cenou mědi jsem nevěděl, kouknu se na to, díky.

spot_img