Institucionální investoři rekordně shortují ethereum (ETH) uprostřed „hluboce negativního“ sentimentu: CoinShares

3
(3)
Kytka
Kytkahttps://kryptohodler.cz/
Člen týmu KM od začátku roku 2018. Zástupce hodlerské komunity, zakladatel webu KryptoHodler.cz. Autor se zaměřením na zajímavé novinky z kryptosvěta, propagátor finanční svobody a osobního rozvoje. Kytka je oddaný šiřitel "semínek" pozitivního přístupu k životu a snahy o změnu k lepšímu.

Přední správce digitálních aktiv zjišťuje, že institucionální investoři nalévají větší množství kapitálu do short pozic prostřednictvím krypto investičních produktů, než kdy dřív.

Short pozice jdou na dračku

CoinShares ve své nejnovější zprávě Digital Asset Fund Flows Weekly uvádí, že krypto investiční produkty zaznamenaly minulý týden většinu přílivů do shortů. Spekulace na pokles ceny tak zastínily klasické investování.

Podle zprávy je sentiment kryptomarketu hluboce negativní. CoinShares uvádí:

Přílivy do shortových investičních produktů představovaly 75 % celkových přílivů, což naznačuje, že celkový sentiment byl pro třídu aktiv hluboce negativní, zatímco celkové AuM je nyní na nejnižším bodě za 2 roky ve výši 22 miliard USD.“

Příliv do shortů přicházel ze všech regionů.

Regionálně byly přílivy do krátkých investičních produktů pozorovány jak v USA, tak v Evropě, ačkoli některé krátké produkty zaznamenaly odliv, což naznačuje, že názory investorů na to, zda trh dosáhl svých minim, jsou rozdělené.“ 

Další data

Co se týče longů, největší příliv kapitálu zaznamenaly produkty zaměřené na bitcoin. Podle zprávy minulý týden získaly 14,3 milionu dolarů.

Bitcoin zaznamenal příliv v celkové výši 14 milionů dolarů, ale po vyrovnání přílivem do krátkých investičních produktů byly čisté toky záporných 4,3 milionu dolarů. AuM na bitcoinových shortech je nyní na 173 milionech dolarů, což je blízko maxima 186 milionů dolarů.

Ethereum na tom bylo ještě o poznání hůř. Zatímco longy na ETH mají za sebou lehký odliv, shorty se těšily podobnému zájmu jako v případě přílivu do BTC. Zpráva CoinShares dokonce hovoří o rekordním zájmu o spekulaci na propad druhé největší kryptoměny.

Ethereum zaznamenalo menší odlivy v celkové výši 0,8 milionu USD, ačkoli také zaznamenalo největší příliv v historii do investičních produktů se short Ethereem v celkové výši 14 milionů USD. Tento negativní sentiment je pravděpodobně důsledkem obnovené nejistoty ohledně aktualizace Šanghaj, která umožní výběr zastakovaných aktiv, a hacknutých aktiv FTX v ETH, jenž dosahují přibližně 280 milionů dolarů.

Závěr

Jak plyne ze zprávy CoinShares, poslední týden institucionální investoři vyhledávali v rekordní míře produkty zaměřené na short etheru. Poměrně velké odlivy z long pozoc pak zaznamenaly všechny sledované altcoiny, včetně Solany či BNB.

Klikni na hvězdičky pro hodnocení!

Průměrné hodnocení 3 / 5. Počet hlasujících 3

Buď první kdo článek ohodnotí

Přihlásit k odběru
Upozornit na
guest
12 Komentáře
nejstarší
Nejnovější S nejvíce hlasy
Zpětná vazba na text v článku
Zobrazit všechny komentáře
Vojtech

Zato na bitfinexu se množství btc v longu drží už od června stále na stejné vysoké úrovni 100-110k. Což beru jako dobré proxy i pro další burzy. Otázka je, kde budou mít své SL příkazy. Ale je fakt, že shorty tam v předminulém týdnu taky narostly … a ne málo.

Rob

Z obyčejných lidí už se spálil, kdo mohl a teď je nejspíš řada na institucích. Také ty musí pochopit, že krypto není hračka. Je to tvrdá realita. Shortovat zrovna teď, po ročním soustavném poklesu… Není to přeci jen trochu pozdě? Ale možná to ještě kousek spadne. Sám tomu ještě věřím.

SimonPhoenix

Bud veris nebo analyzujes. Prvni nefunguje, druhe napovi.

Rob

Kdybych analyzoval, výstupem by nebyla jen možnost pádu, ale také vzrůstu. Analýza bez fundamentální omáčky není od toho, aby predikovala směr cenového vývoje. Analýza se opírá o objemy, podpory, rezistence a struktury. Se strukturami je to trochu složitější, protože nikdy nevíte, zda sledujete právě vykreslenou strukturu nebo stojíte uprostřed jiné, která se právě tvoří. Takže máte opět dvojí možnost. Takhle to s technickými analýzami prostě je. Takže já věřím. Proto to nejspíš nebude fungovat. Nicméně ceny téměř za jakékoliv krypto se mi v tuto chvíli zdají stále velmi vysoké.

Deejay

Souhlasím. Je už docela pozdě. Nakonec to jsou oni sami, kdo tu cenu tlačí dolů. Je otázkou, kdo to kupuje a zda jim to prodá zpět, až se shortari budou muset ze svých pozic vykoupit.

Rob

Já myslím, že je tu velká šance, že si namlátí. Na krypto nebyli nikdy zvyklí ani institucionální analytici. Jinak souhlasím. To oni (a ti, kdo prodávají ve ztrátě) nyní tlačí cenu dolů.

Martin Burdik

Lituji,Robe,ale INSTITUCE si v žádném připadě nenamlátí!Oni mají na rozdíl žebráckého retailu data a neveřejné informace.Takže asi tak….

Lopata

Na BTC a ETH ti žádné data nepomůžou natoš neveřejné info ,to je výhoda decentralizace na rozdil od akcii kde manipuluje firmy z neveřejnými info .npř.Standa Gross který si zazračně pujčil od strýčka na koupi akcií kde zahadně zbohatl .

Rob

Já si to myslím taky.

Martin Burdik

Mám tomu rozumět tak,že instituce a další velcí hráči nemanipulují s krypto trhem???🙂Ale,no tááák….instituce si manipulují s krypto trhem jak chtějí,protože je nikdo nereguluje narozdíl od forexu,komodit nebo akcii kde dělají regulaci různé státní regulační orgány!

Rob

Tak já nejsem nepřející. Uvidíme. Každopádně institucí, které si už namlátili, celkem přibylo. Například Celsius, Three arrows atd. Možná to byli amatéři. Mně připadá, že shortovat Bitcoin po ročním poklesu není moc rozumný nápad. Spíš to vypadá, jako nápad “žebráckého retailu”, jak píšete. Ale já… Přiznám se, že nejsem ani přítelem pákových obchodů, protože na investice by měl člověk (nebo instituce) prostě mít prostředky. Na jednu stranu se radí nepůjčovat si na investice a na druhou stranu je široce podporováno obchodování na páku, což je totéž. Není to divný? A short bez finanční páky realizovat nelze…

Poslední editace 1 rok před přes Rob
Pandrhola & Trautenberk & Krkovička

Je údělem holoty se spálit, to je potom svět v pořádku a my tak můžeme projevit blahosklonnost.

spot_img