BNY Mellon se stala první bankou v USA, která nabízí úschovu kryptoměn

4.5
(2)
Michal Fortýn
Michal Fortýn
Jsem kryptoměnový nadšenec a redaktor, působící na portálu kryptomagazin.cz, rád pracuji s novými technologiemi. Jako gamer rád sleduji herní scénu a zajímám se o propojení herního světa s tím kryptoměnovým. #memelord

Nejstarší banka ve Spojených státech amerických BNY Mellon se podle nejnovějších informací stala také první bankou, která nabízí svým klientům úschovu kryptoměn a další související služby.

BNY Mellon – nejstarší a nejinovativnější banka v USA

Bank of New York Mellon neboli BNY Mellon založil v roce 1784 americký ekonom a jeden ze zakladatelů Spojených států Alexander Hamilton. Banka, která je nejstarší v zemi se nově také stala první, která nabízí kryptoměnové služby.

Nejstarší bankovní instituce BNY Mellon oznámila, že získala potřebný souhlas od newyorského finančního regulátora. O zprávě informoval Wall Street Journal ve své poslední zprávě.

Nejstarší banka v zemi uvedla, že v úterý začne přijímat kryptoměny klientů a stane se tak první velkou americkou bankou, která chrání, vedle tradičních investic, na stejné platformě i digitální aktiva.

Již od úterý tohoto týdne si mohou klienti uložit bitcoin či ethereum, kde samotná banka se postará o uchování klíčů pro převody digitálních aktiv a potřebný přístup k účtu. Klienti budou mít podobné služby i pro akcie, komodity a další.

Prezident a výkonný ředitel BNY Mellon, Robin Vince, se k umožnění kryptoměnových služeb v bance vyjádřil následovně:

Jsme nadšeni, že můžeme pomoci posunout finanční průmysl kupředu.

V době psaní článku se cena BTC pohybuje okolo 19 151 USD dle KMC.

Závěr

Ve Spojených státech amerických se o tokenizaci a kryptoměnový průmysl zajímá mnoho dalších finančních společností, jen málokteré jsou však k průmyslu zcela otevřeni. BNY Mellon se tak stává první vlaštovkou.

Co si o tom myslíte vy? Podělte se s námi o svůj názor do komentářů nebo na sociální sítě. Na celou zprávu Wall Street Journal se můžete podívat pod přiloženým odkazem ZDE. [1]

Jsme nově také na sociální síti LinkedIn. Máte-li jakýkoli dotaz týkající se kryptoměn, neváhejte se přidat do naší diskuzní skupiny na Facebooku. Nezapomeňte se také připojit na náš oficiální discord server KRYPTOMAGAZIN CZ, kde naleznete další zajímavý obsah. Máme také Youtube kanál, kde můžete dát odběr, aby vám neuteklo žádné video nebo stream. Podporu nám můžete vyjádřit skrze Patreon ZDE.

Zdroje:

Klikni na hvězdičky pro hodnocení!

Průměrné hodnocení 4.5 / 5. Počet hlasujících 2

Buď první kdo článek ohodnotí

Přihlásit k odběru
Upozornit na
guest
0 Komentáře
Zpětná vazba na text v článku
Zobrazit všechny komentáře
spot_img