[Odpolední zprávy] • Ethereum classic stouplo o více než 24 %, hashrate dosáhl rekordní hodnoty • a další články

5
(2)
Michaela Nocarová
Michaela Nocarová
Už od mala mě táhla technika a sci-fi. Studium IT mě dotáhlo až do světa kryptoměn, kde se pohybuji od roku 2014. Od té doby jsem se toho naučila již mnoho. A stále se mám co učit. Nejvíc mě na nich fascinuje, že spojují tolik světů dohromady a možnost svobodné volby. Bez hranic.

Vítejte u dnešního přehledu kryptozpráv:

TRHY

Největší kryptoměna se zdá být zaseknutá kolem známé úrovně. Aktivum minulý týden ztratilo kýžených 20 000 USD a od té doby stojí, kromě několika krátkých pumpnutí k této hranici, pod ní.

Poslední takový příklad přišel před několika hodinami, kdy BTC vyskočil na intradenní maximum 20 300 USD, ale nakonec byl zastaven v rozletu. Od této chvíle se stále obchoduje pár centimetrů od 20 000 USD.

S dlouho očekávaným The Merge, které je za rohem, se komunita etherea stále více těší na přechod z PoW na PoS. Nejnovějším vývojem v této věci je aktualizace Bellatrix, která má proběhnout ještě dnes.

Humbuk kolem této události posunul druhou největší kryptoměnu o 6,5 % výše. V důsledku toho se ETH nyní obchoduje na několikadenním maximu severně od 1 650 USD. [1]

Technická analýza: ETH/USD – BTC dominance klesá, blíží se velký pohyb?

Kryptoměny, metaverse, NFT

Ethereum classic stouplo o více než 24 %, hashrate dosáhl rekordní hodnoty

Ethereum classic (ETC) zaznamenal za posledních 24 hodin od úterního rána v Asii dvouciferný nárůst, zatímco jeho hashrate dosáhl v pondělí rekordní hodnoty, protože těžaři hledají alternativy kvůli The Merge.

Ethereum classic, původní blockchain, z něhož byla rozvětvena současná síť ethereum (ETH), zaznamenal podle údajů společnosti CoinMarketCap za předchozích 24 hodin nárůst ceny svého nativního tokenu o 24,4 % a v 9:40 v Hongkongu měnil majitele na 40,38 USD.

Tento cenový nárůst přichází v době, kdy hashrate sítě dosáhl v pondělí 48,89 terahashe za sekundu (TH/s), což je nejvyšší úroveň v historii, než se v úterý ráno hodnota snížila na 45,99 TH/s, ukázaly údaje z 2miners.com. [2a]

Banky, burzy, firmy

Společnost Binance najala bývalého brazilského ministra hospodářství jako poradce

Binance, přední světová kryptoměnová burza, posiluje svůj tým poradců. Podle brazilských novin O Globo Binance najala Henriqueho Meirellese jako poradce. Meirelles působil v letech 2003 až 2011 jako prezident brazilské centrální banky a v letech 2016 až 2018 jako ministr hospodářství.

Společnost Binance potvrdila jmenování Henrique Meirellese do nového globálního poradního orgánu společnosti a uvedla, že brzy zveřejní další podrobnosti o této iniciativě.

Najmutí vysoce postaveného bývalého vládního úředníka by mohlo znamenat, že společnost Binance to s dodržováním požadavků regulačních orgánů po celém světě myslí ještě vážněji. To následuje po větší veřejné a právní kontrole než kdykoli předtím. [3a]

Binance: “Automatická konverze” tetheru není v plánu, to se však “může změnit”

Kryptoburza Binance potvrdila, že v současné době neplánuje “automatickou konverzi” tetheru (USDT) na binance usd (BUSD), ačkoli poznamenala, že se to “může změnit”.

Dne 6. září tato kryptoburza překvapila trh oznámením, že na své platformě ukončí podporu obchodování se stablecoinem usd coin (USDC) vázaným na americký dolar, spolu se stablecoinem usdp (USDP) a trueusd (TUSD).

Všem uživatelům, kteří budou 29. září stále držet tyto tři stablecoiny, začne být jejich držba automaticky převáděna na BUSD v poměru 1:1 po dobu 24 hodin.

Společnost Binance uvedla, že tento krok je rozhodnutím o zvýšení likvidity a kapitálové efektivity pro uživatele, ale zejména se nezmínila o největším stablecoinu podle tržní kapitalizace, tetheru (USDT). [3b]

Singapurská DBS se zavázala k nabízení kryptoměn navzdory propadu

Největší singapurská banka DBS hodlá rozšířit nabídku kryptoměn a digitálních aktiv na 300 000 nových klientů, a to navzdory medvědímu trhu s kryptoměnami, uvádí úterní zpráva Financial Times.

Generální ředitel DBS Piyush Gupta v rozhovoru uvedl, že nedávné ztráty, které utrpěli drobní investoři při krachu na trhu s kryptoměnami, zdůrazňují význam vstupu zavedených finančních institucí do oblasti služeb digitálních aktiv.

Makléřská pobočka DBS získala loni od singapurského měnového úřadu licenci na obchodování s kryptoměnami a od té doby umožnila přístup na svou digitální burzu necelé tisícovce institucionálních a bohatých klientů pouze na pozvání, uvedl FT.

Podle Gupty budou služby banky v oblasti kryptoměn brzy nabízeny 300 000 klientů DBS v celé Asii, včetně soukromých bank, akreditovaných investorů, dalších burz a fondů. [3c]

CBDC, Regulace

Austrálie zřizuje federální jednotku kryptografické policie

Australská federální policie (AFP) zřídila jednotku pro kryptokriminalitu, která bude vyhledávat a zabavovat nelegální kryptoměny spojené s praním špinavých peněz a další trestnou činností, informoval v pondělí list Australian Financial Review (AFR).

Jednotka, která byla spuštěna v srpnu, bude pomáhat v boji proti kryptozločincům tím, že se zaměří na jejich majetek a poskytne ostatním orgánům AFP vyšetřovací schopnosti a poznatky, uvedl pro AFR národní manažer velitelství AFP pro zabavování majetku z trestné činnosti Stefan Jerga.

Podle dubnového prohlášení Australského centra pro hlášení a analýzu transakcí (AUSTRAC) kyberzločinci v Austrálii stále častěji využívají kryptoměny k páchání řady závažných trestných činů. [4a]

MMF: Kryptoaktiva už nejsou výklenková a regulační orgány je musí dohnat

Podle Mezinárodního měnového fondu (MMF) se v posledních několika letech kryptoměnová aktiva posunula z pozice “výklenkových produktů” do pozice mainstreamových, což vyvolalo potřebu komplexnější regulace tohoto prostoru.

V nové zprávě, jejímiž autory jsou ředitel kapitálových trhů MMF Aditya Narain a asistentka ředitele Marina Morettiová, úředníci poznamenali, že kryptoaktiva se pevně posunula od “výklenkových produktů” ke kryptoaktivům používaným pro spekulativní investice, zajištění proti slabým měnám a platební nástroje.

Autoři dodali, že to spolu s nedávnými neúspěchy krypto emitentů, burz a hedgeových fondů “dodalo impuls k tlaku na regulaci”.

Podle Naraina a Morettiho je však vývoj regulačních rámců pro kryptoaktiva nelehkým úkolem, přičemž mezi nejzávažnější překážky vyzdvihují rychlý vývoj trhu, obtížnost monitorování a absenci funkčních dovedností mezi regulačními orgány. [4b]

Klikni na hvězdičky pro hodnocení!

Průměrné hodnocení 5 / 5. Počet hlasujících 2

Buď první kdo článek ohodnotí

Přihlásit k odběru
Upozornit na
guest
0 Komentáře
Zpětná vazba na text v článku
Zobrazit všechny komentáře
spot_img