05.09.22 Analýza BTC/USD – Nulová volatilita

3.7
(10)
Ing. Jaroslav Jarolím
Ing. Jaroslav Jarolím
Šéfredaktor, vystudovaný ekonom, který našel zálibu v teoretické a investiční ekonomii. Zabývám se i technickou a fundamentální analýzou. Na webu mám na starost hlavně tvorbu analýz, vzdělávacího obsahu, zadávání úkolů a novinek. Téměř vše, co na Kryptomagazinu vyjde, mi projde pod rukama. Především se snažím, abychom čtenáře v klíčových investičních okruzích vzdělávali.

Bitcoin (BTC) se za poslední týden absolutně nikam neposunul. Trh neměl žádnou dynamiku, takže volatilita byla naprosto nulová. Proto bych si dovolil říct, že poslední týden byl asi nejvíce „zeleninový“ za současný rok.

Nicméně to lze interpretovat i tak, že ten zlomový bod, kdy se dočkáme příchodu dynamiky, je velmi blízko. Prakticky celé letní prázdniny bylo price action naprosto nijaké. A čerstvě ukončený týden pokračoval ve stejném duchu. Tímto stylem trh nemůže dlouho pokračovat. Proto opakuji, že na přelomu září/října očekávejme větší pohyb. Ať to bude kamkoliv.

Aktuální situace na 1W BTC/USD

Jak jsem říkal, čerstvě ukončený týden byl vážně tristní. Absolutně žádný posun na tu, či onu stranu. Pořád proto konsolidujeme nad klíčovou poptávkovou strukturou, která je kolem 19 000 USD.

Vzhledem k tomu, že nic nového na cenovém grafu není, zopakujeme si, co je třeba sledovat. Když půjde cena dolů, je pro nás klíčová reakce na 300týdenním klouzavým průměru. Ten je nyní přibližně na ceně 17 400 USD.

Uvedený klouzák Bitcoin ještě ani jednou neprolomil. Jestli k průlomu dojde, je to další potvrzení, že aktuální medvědí trend bude naprosto odlišný od těch předchozích. Respektive bude mnohem hlubší a delší.

BTC

Jestli půjdeme s cenou nahoru, je naopak důležitá reakce na 200týdenním klouzavém průměru. Ale už ne tolik zásadní jako potenciální otestování 300týdenního klouzavého průměru. Klouzavý průměr s kratší periodou se momentálně nachází na 23 244 USD. Tudíž blízko rezistence.

Závěrem

Bohužel toho víc dnes nemám, když je situace na trhu s BTC natolik tristní. Pevně věřím, že se to brzy zlepší a ta dynamika na trh přijde. Ono je vlastně i samo o sobě tak trochu „rekordní“, že celé letní prázdniny byl Bitcoin z pohledu vysokých TF bez dynamičtějšího vývoje. Naposledy jsem něco podobného zaznamenal na přelomu srpna/září v roce 2019. Ale tehdy to bylo ještě mnohem horší.

Jsem nově i na Linkedinu, kde sdílím některé své postřehy a nejlepší články. Směle mě tam můžete sledovat.

Máte-li jakýkoli dotaz týkající se kryptoměn, neváhejte se přidat do naší diskuzní skupiny na Facebooku. Nezapomeňte se také připojit na náš oficiální discord server KRYPTOMAGAZIN CZ. Máme taky Youtube kanál, kde můžete dát odběr, aby vám neuteklo žádné video nebo stream.

POZOR: Žádné údaje v článku nejsou investiční radou. Analýza se nesnaží predikovat budoucí cenový vývoj. Slouží výhradně jako vzdělávací obsah, jak k trhu myšlenkově přistupovat. Před jakýmkoliv investováním proveďte vlastní research a analýzu, vždy obchodujete jen na své vlastní riziko. Tým kryptomagazin.cz důrazně doporučuje individuální zvážení rizik

Klikni na hvězdičky pro hodnocení!

Průměrné hodnocení 3.7 / 5. Počet hlasujících 10

Buď první kdo článek ohodnotí

Přihlásit k odběru
Upozornit na
guest
19 Komentáře
nejstarší
Nejnovější S nejvíce hlasy
Zpětná vazba na text v článku
Zobrazit všechny komentáře
Kamil

Úplně nerozumím větě: “Když půjde cena dolů, je pro nás klíčová reakce na 300týdenním klouzavým průměru. Ten je nyní na ceně 24 840 USD.”

Jestli jsme teď 19 700, tak jak můžeme cestou dolů čekat reakci na 24 840?

Poslední editace 1 rok před přes Ing. Kamil Pošvic
Stephanos

Zjevně se tam seknul v čísle. 300týdenní klouzák je teď kolem 17,4 k.

Petr

JJ … to bude překlep …

Torňa

A co teprve 500týdenní MA? Je to další krok, kdyby 300w MA padlo?

Milan

Taky mně iritují tyto šílené klouzáky… 😀

Stephanos

To už pak má spíš smysl používat klouzáky na měsíčním grafu. Už 50měsíční klouzák probíhá podobně (ale kvůli započtením jiných hodnot close měsíčních svící nikoliv shodně) jako 200týdenní, místo 500týdenního je pak už lepší 100měsíční.

arnostbouzek CZ
Hodnocení článku :
     

Jardo diky!

Milan
Hodnocení článku :
     

Btw už se konečně potvrdilo, že polovina objemů na krypto burzách je falešná: https://cointelegraph.com/news/more-than-50-of-reported-bitcoin-trading-volume-is-likely-to-be-fake-or-non-economic-report

Libor

A pri pumpách je to min. 95 % fake. Pri pumpách sa obchoduje medzi sebou v rámci krypto kartelu skrze kartelových market makerov ….už ani Bart paterny sa im nechce robiť, zleniveli borci….

Brzda

Jo crypto kartel 25m nákupních botu kteří tvoří cenu…probudte se. Btw ve chvíli kdy celá Kryštof komunita čeká na airdrop eth adi moc výkyvů neuvidíte…ve chvíli kdy přiletí drop vám tady amm ukáže jak jde srovnávat crypto a s&p 500. Když už si hrajou finanční analýzy na minery, tak by se možná mohli těch mineru zeptat jak blockchain funguje a kde se bere cena…minerální ji znají předem vy děláte analýzy a máte holi prdele

LHTS
Hodnocení článku :
     

“Bohužel toho víc dnes nemám, když je situace na trhu s BTC natolik tristní.”

Nejakou dobu trva nez se nakoupi a proda, aktualni range cca 20-25tis. Tim nerikam, ze nepujdeme otestovat likviditu pod 19tis.

Fantom

Před časem jste zde uváděl range “až 40k”, tedy pokud se nemýlím. To už je mimo hru nebo je stále ještě šance? Já jsem tehdy psal že tak max 33-35k, ale už tomu nevěřím. Tak těch až max 25-27k na víc bych to neviděl. Za nejpravděpodobnější další vývoj očekávám další plácání v tomto současném range 19,5k – 24,5k a potom test letošního minima s menším odrazem.

LHTS

Popisuji trh jak TED vypada a momentalne vypada na 20-25. Jako obchodnik byste mel mit nejakou predstavu jak se bude trh vyvijet v kratkem, strednedobem a delsim casovem horizontu. Uz jsem to tu psal. Podzim vidim zelene, pred nekolika dny jsem odpovidal “kam pujdeme?! , ze pujdeme aktualne dolu (ta otazka byla polozena na den, kdy se psal komentar). Zadny rozpor v tom nevidim. P.S. Muzete si to zkontrolovat na grafu 🙂

Poslední editace 1 rok před přes LHTS
Fantom

Před 1-2 týdny jste psal “až 40k”. 🙂 Jaký časový horizont jste tedy měl na mysli? Je tedy nyní “až 40k” již mimo hru nebo ve hře na podzim? Ten je ale již nedaleko … .

Kycok

Ono záleží co je zeleně, jestli bude září říjen drop na třeba 15 tak ano listopad prosinec by to mohl vrátit na 22-25 to by zelené bylo, ovšem jak pro koho😂

Fantom

Rudý Říjen 😀 To se samo nabízí 😁

Rob

Já to vidím tak: pád k 15k, poté růst minimálně na 100k, následný pád pod 10k a pak návrat na krásných 20k v polovině roku 2024. Poté překročení 60k. 🙂 Když nevím, predikuji raději na delší dobu dopředu. Pokud to nedopadne, alespoň si toto prohlášení nebude nikdo pamatovat, čímž se vyhnu pranýřování. Jinak si možná vzpomenu. 🙂

Poslední editace 1 rok před přes Rob
Fantom

Zdravím Robe! To je docela optimistický odhad 🙂 Ale docela mě zaráží že očekáváš dno na 15k letos či příští rok, potom nové ATH a pak zase pád pod 10k? To už by mi přišlo docela divné, ale možné to je. Já se ale obávám, že na nové ATH budeme čekat hodně dlouho. 🙁

spot_img