Top 5 článků za poslední týden + Bonusová zpráva dne

5
(10)

Pokud jste nestihli si přečíst všechny naše články za minulý týden, zkuste náš výběr top 5 článků plus bonusovou zprávu dne:

Ruský ministr financí: Místní banky by měly mít povolení k vypořádání kryptoměnových služeb

Ruská centrální banka již několik měsíců naléhá na tamní vládu, aby zakázala těžbu a obchod s kryptoměnami na národní úrovni. Banka tvrdí, že bitcoin a další kryptoměny mohou ohrozit suverenitu měnové politiky a ohrozit místní měnový systém. Vůči návrhu ruské centrální banky se ohradili nejen manažeři technologických firem a členové vlády, ale i samotný prezident Vladimir Putin.

Dle prezidentových slov by Rusko mohlo mít prospěch z těžby digitálních aktiv. Anton Siluanov patří mezi další členy vlády, kteří jsou spíše otevřenější kryptoměnám. Siluanov podporuje myšlenku, aby místní banky měly oprávnění organizovat kryptoměnové služby. Ruský ministr financí Siluanov dále poznamenává, že místní investoři vlastní kryptoměny v hodnotě 2 bilionů rublů, což odpovídá zhruba 26 miliardám amerických dolarů. Nedávné zjištění Bloomberg ale odhaduje celkové držení kryptoměn obyvateli Ruska v hodnotě až 200 miliard USD.

Hackeři Bitfinexu zatčeni, zabaveno 94 000 bitcoinů

Americké ministerstvo spravedlnosti oznámilo zatčení dvou osob za údajné spiknutí za účelem praní kryptoměn, které byly odcizeny během hackerského útoku na Bitfinex, jednu z největších a nejstarších kryptoburz. V souvislosti s hackerským útokem byly zabaveny kryptoměny v hodnotě 3,6 miliardy dolarů, uvedlo ministerstvo spravedlnosti.

Čtyřiatřicetiletý Ilya Lichtenstein a jeho jednatřicetiletá manželka Heather Morgan, oba z New Yorku, mají na Manhattanu předstoupit před federální soud. Jsou obviněni ze spiknutí za účelem praní 119 754 bitcoinů ukradených ze společnosti Bitfinex, což je částka, která se podle údajů z blockchainu nedávno přesunula.

PS. Na Netflixu se o této kauze objeví i film.

Investiční stratég JPMorgan: obrovské množství peněz proudí do krypta a souvisejících investic

Předseda investiční strategie v bance JPMorgan říká, že si pozdě uvědomil, jak mocně kryptoměnový průmysl poroste. Nyní se pouští do hlubokého průzkumu všech jeho částí. V rozsáhlém zpravodaji analytik JPMorgan diskutuje o různých tématech z kryptoprůmyslu. Dotýká se narativu bitcoinu (BTC) jako úložiště hodnoty, ale i decentralizovaných financí (DeFi), stablecoinů a nezaměnitelných tokenů (NFT). Kryptoměny a veškerá související aktiva zaujímají v portfoliích investorů stále větší místo, říká Cembalest. Pokud jde o to, kam vkládají peníze rizikoví investoři, předseda strategického oddělení JPMorgan jmenuje celou řadu příležitostí, ale HODL fyzické kryptoměny ve své vlastní peněžence překvapivě nezaznělo.

Cardano je připraveno k masivnímu vzestupu, ukazují nová data

Cardano (ADA) se v posledním měsíci obchodovalo v cenovém rozpětí 0,95 USD až 1,63 USD. Dnes se ADA obchoduje za 1,15 USD, což je pokles o 2,85 % za posledních 24h. Cena by však mohla být připravena na silnou korekci směrem nahoru. Podle grafu MVRV 365D, který sdílel Ali Martinezem, je ADA za svou současnou cenu velmi podhodnocená.
Analytik tvrdí, že Cardano bylo naposledy takto podhodnoceno během krachu kryptotrhu v březnu 2020, tedy téměř před dvěma lety. V té době cena ADA uzavřela měsíc březen s poklesem o 35,5 % a s cenovkou 0,0831 USD. Podle údajů společnosti Santiment ukazuje MVRV 365D blockchainu Cardano, že investoři mají průměrnou ztrátu -26 %. To naznačuje, že cena by mohla být připravena k masivnímu nárůstu.

Binance utratila více než 200 milionů dolarů za podíl ve slavném magazínu Forbes

Společnosti Forbes a Magnum Opus Acquisition Limited 10. února oznámily, že získaly investici 200 milionů dolarů od společnosti Binance. Investice Binance představuje polovinu z celkem 400 milionů dolarů, které plánuje Forbes získat od institucionálních investorů. Podle generálního ředitele Forbesu Mikea Federleho jde o strategickou investici, díky níž se Binance stane jedním ze dvou největších vlastníků Forbesu. To by mělo digitálnímu vydavatelství pomoci získat „zkušenosti, síť a zdroje přední světové krypto burzy a jednoho z nejúspěšnějších světových blockchainových inovátorů“.

Bonusová zpráva

Míra hash rate v bitcoinové síti vzrostla na novou rekordní hodnotu 248,11 EH/s

Síť bitcoinu (BTC) zaznamenala k 12. únoru 2022 novou historicky nejvyšší hodnotu hash rate 248,11 milionů TH/s, což dále zabezpečuje decentralizovaný ekosystém prostřednictvím rostoucí sítě globálních těžařů BTC. Hashovací rychlost koreluje s výpočetním výkonem, který vyžaduje počítačové vybavení těžaře k potvrzení transakce.

hashrate btc
Zdroj: YCharts

Jak dokládá výše uvedený snímek obrazovky, hash rate sítě vyskočila o 31,69 % – ze 188,40 EH/s na 248,11 EH/s – a to během jediného dne. Kromě toho se úroveň hash rate bitcoinové sítě za poslední rok zvýšila o 54,33 %. Nedávná analýza Cointelegraph z ledna letošního roku dospěla k závěru, že hráči v tomto odvětví věří, že hash rate BTC bude i nadále růst. Navzdory panice investorů vyvolané cenovou horskou dráhou BTC odborníci z odvětví poukázali na fakt, že se bitcoinová síť stala prokazatelně silnější než kdykoli předtím a mohla by i nadále růst agresivním tempem. [1]

Klikni na hvězdičky pro hodnocení!

Průměrné hodnocení 5 / 5. Počet hlasujících 10

Buď první kdo článek ohodnotí

Přihlásit k odběru
Upozornit na
guest
0 Komentáře
Zpětná vazba na text v článku
Zobrazit všechny komentáře
spot_img