2024: Bitcoin za 80 000 USD a stablecoiny silnější než Visa

4.5
(22)
Ing. Kamil Pošvic
Ing. Kamil Pošvic
Nadšenec do krypta, Web3 a technologií. Ve svém portfoliu mám kryptoměny, akcie, drahé kovy, kryptoměnové deriváty a NFT. Primárně se rozhoduji na základě technické analýzy s přihlédnutím k makroekonomickým ukazatelům.

Letošní rok se nám pomalu blíží ke konci a s ním přichází mnoho zhodnocení současného vývoje a také předpovědí roku následujícího. S jedním takovým výhledem přišel i Ryan Rasmussen, výzkumný analytik společnosti Bitwise. Očekává v příštím roce nárůst ceny bitcoinu až na hranici 80 000 USD. A bude se dařit i stablecoinům a ethereu.

Letos kurz ceny bitcoinu zaznamenal nárůst přibližně o 170 % a aktuálně se pohybujeme kolem 42 700 USD. Jako hlavními událostmi, které umožní narůst o dalších 100 % i v příštím roce, vidí analytik potenciální spuštění spotových bitcoinových ETF a samozřejmě často zmiňovaný halving.

Obě tyto události povedou ze snížení nabídky bitcoinů na kryptoměnových burzách, což logicky povede ke zvýšení ceny. Navíc je to v souladu s letošním trendem, kdy nabídka bitcoinu na burzách doslova mizí před očima.

Stablecoiny budou silnější než Visa

Stablecoiny za poslední čtyři roky narostly doslova z nuly až na tržní kapitalizaci 137 miliard dolarů. Podle některých společností dosáhne jejich tržní kapitalizace v příštím roce magické hranice 200 miliard amerických dolarů. Rasmussen navíc předpokládá, že již v příštím roce budou transakce provedené přes stablecoiny vypořádávat větší hodnotu než transakce zpracované platebním gigantem Visa.

Ethereum čeká důležitý upgrade

Jeho předpověď však tím nekončí. Poukazuje i na blížící se upgrade EIP-4484 na blockchainu ethera. Ten by měl snížit poplatky v hlavní síti až na 0,01 USD a pomoci tak k výraznému nárůstu příjmů z etherea. Očekává nárůst z letošních 2,3 miliard dolarů až někam nad 5 miliard dolarů.

Závěr

Jaký bude následující rok samozřejmě nikdo netuší. S ohledem na lednový termín oznámení rozhodnutí kolem spotových bitcoinových ETF již si ale lze udělat poměrně slušnou představu o možném chování trhu.

Halving přijde za cca 120 dní a zde máme historicky již jakousi jasnější představu o dalším vývoji. To jsou vše události, které očekáváme. Co když ale například Komise pro cenné papíry a burzy (SEC) tato ETF neschválí? Na trhu se najednou objeví velké množství bitcoinů nakoupených v posledních třech měsících a nabídka na burzách začne růst. Kam by se propadla následně cena? To samozřejmě jen spekuluji, ale doporučuji si připravit plány na obě varianty.

fastchange2

Klikni na hvězdičky pro hodnocení!

Průměrné hodnocení 4.5 / 5. Počet hlasujících 22

Buď první kdo článek ohodnotí

Přihlásit k odběru
Upozornit na
guest
8 Komentáře
nejstarší
Nejnovější S nejvíce hlasy
Zpětná vazba na text v článku
Zobrazit všechny komentáře
Juraj Zámek

👍🏻

Petr Hejlek
Hodnocení článku :
     

Dobrý článek s racionální úvahou, nechápu to nízké hodnocení…

Roman Nerad

Clanek dobry, ale pravdepodobne mate pravdu, ze lide asi nesouhlasi s cenou, tak hodnoceni nevypovida o kvalite clanku, ale spise o souhlasu ci nesouhlasu s cenou.

Čumsem

Lidi frustruje pohyb ze 40k na na 80k. Chtěli by pohyb z 20k na 200k (ti soudnější), případně z 12k na 1200k, aby měli 10000 % a vylepšili si konečně ty jejich životy 😀 😀 .

Mazi

Jako asi takhle 😉 … Jestli zmiňovaných 80tis. nebude vrcholem tak dobrý. Ovšem jinak upřímně zklamání. Ať se dostaneme alepoň na ten nejčastější odhat 120-150tis.usd a je to doma. Svoboda a prosperita 🙂 … šéfova arogantní a povyšená tvář může zůstat v údivu..

Martin72

Asi takto by to mělo být dle grafu. Pokud se budeme pohybovat ve čtyřletých cyklech tak v lednu přijde výplach v podobě nepřijetí ETF. A oživení nastane až koncem 2024. Doporučuji tedy opatrnost…

ZEF

V lednu možná přijde výplach. Ale to se mi zda brzo. Spis prijde vsechno po halvingu. Vidim to tak koncem dubna az v polovine kvetna. Ale stale plati FCK FOMO pro nakup i prodej.

spot_img